Background image

Dansk-kinesisk dramacamp for første gang i Odense

Seks dage i juli mødes danske og kinesiske børn og unge på efterskolen Odense Sport Academy. Her skal de på workshops arbejde med dramaøvelser, skuespilteknikker, improvisation, kostumer, scenografi og instruktion.Forhåbentligt bliver det et kulturmøde med masser af leg, teater, grin og nye venner, når de unge på tværs af sprog og kultur fortolker H.C. Andersens eventyr på deres helt egne måder.

Læs mere
Lao Niu

På workshopturné i Kina

Højskolelærer Mette Højland var med et tætpakket workshop-program i februar på besøg i en række kinesiske byer. Deltagerne var undervisere og familier med interesse for nordisk og danske højskoletraditioner, og emnerne var livsoplysning, hjemmehøjskole, personligt lederskab, og hvordan vi skaber gode relationer.

Læs mere
Lao Niu

En dag med Eventyrlige Legefællesskaber

Hvorfor er Den grimme ælling ked af det, og hvordan kan vi hjælpe den? Børnehuset Munke Mose i Odense, har besøg af legeentusiast Gitte B. Bork en hel dag, som sammen med børn og pædagoger leger sig ind i H.C. Andersens eventyr.

Læs mere
Lao Niu

Global kaffegigant fejrer jul med H.C. Andersen i Kina

Sjældent er H.C. Andersens papirklip kommet ud til så mange, som det var tilfældet i efteråret 2023. I november og december har eventyrdigterens fantasifulde papirklip prydet kopper, glas, skåle i Starbucks China’s mere end 6500 cafeer.

Læs mere
Lao Niu

Sidste onlineseminar inden juleferien 2023

Leg og barnets perspektiv’ var titlen på årets sidste onlineseminar d. 13. december. Mogens Godballe og Ann Guo Skov faciliterede kurset, hvor deltagerne fra Sujie Børnehave i Nanjing i løbet af to timer fik baggrundsviden og praktiske eksempler på den danske tilgang til børn og leg på legens præmisser.

Læs mere
Lao Niu

Reformvenlige tanker var i højsædet på årligt uddannelsesmøde i Kina

D.8. - 10. december 2023, blev det 10. årlige møde i China Education 30 Forum afholdt i Beijing med temaet ’High Quality Development of Education’. Mere end 50 eksperter, akademikere, lærere og politikere var med for at diskutere de muligheder og udfordringer, som den kinesiske uddannelsesverden står over for i dag.

Læs mere
Lao Niu

Kom til fest i ELVERHØJ

Ude i skoven flyver ravnen rundt og skriger: “Kom med til fest i Elverhøj, Elverkongens døtre skal giftes”... Solen går ned, det knager i jorden og træerne. Firbenene løber forskrækkede rundt, men regnormene ved bedre: Elverhøjen åbner sig og gæsterne ankommer.

Læs mere
Lao Niu

Kinesiske børnehavepædagoger prøver kræfter med H.C. Andersen

54 kinesiske pædagoger og ledere fra 23 børnehaver i otte byer har deltaget på online-legeworkshops som led i projektet ’Eventyrlige legefællesskaber’ under Learn For Life. Resultatet er dialog og eksempler på, hvordan de i Kina vil inddrage Andersens eventyr i det pædagogiske arbejde.

Læs mere
Lao Niu

Klods-Hans i kinesisk fortolkning

Mange var mødt op for at overvære de unge kinesiske gymnasieelever opføre Klods-Hans på slottet i Eventyrhaven d. 22. august i forbindelse med H.C. Andersen Festivals 2023.

Læs mere
Lao Niu

Eventyrlige Legefællesskaber på H.C. Andersen Festivals 2023

Odense Rådhushal lagde ramme om to farverige dage med ’Eventyrlige Legefællesskaber’, hvor børn fra Odense og hele Fyn havde lejlighed til at lege med Andersens eventyr.

Læs mere
Lao Niu

Ny legehåndbog med inspiration fra H.C. Andersens eventyr

Legebaseret pædagogik i dagtilbud fungerer bedst, når de pædagogiske medarbejdere understøtter og deltager i legefællesskaber. Men disse er ofte i tvivl om, hvor meget de bør træde ind i børnenes leg – og hvordan. Ny dansk legehåndbog giver redskaber til netop dét ved hjælp af H.C. Andersens eventyr. Bogen møder allerede interesse fra Kina, hvor både dansk pædagogik og H.C. Andersen er i høj kurs.

Læs mere
Lao Niu

Se og hør, hvad danskere og kinesere mener om ChatGPT

Dialogen var livlig mellem undervisere, forældre og unge fra Danmark og Kina på årets udgave af det dansk-kinesiske uddannelsesforum (CDEF). Trivsel er hvert år det overordnede tema, og i år har vi særligt fokus på kunstig intelligens og ChatGPT og hvad det betyder i skolesammenhæng.

Læs mere
Lao Niu

Eventyrlige legeworkshops for pædagoger – med og uden børn

I uge 34 danner H.C. Andersen Festivals ramme om to forskellige typer legeworkshops, som begge har eventyr og leg som omdrejningspunkt. Bag initiativet står projekt ”Eventyrlige Legefællesskaber med inspiration fra H.C. Andersen',som projektledes af Learn For Life.

Læs mere
Lao Niu

Revideret udgave af Li Zhenxi’s bog ’Uddannelse har 100 forskellige sprog’

Den kinesiske underviser og forfatter Li Zhenxi har revideret sin bog ’Uddannelse har 100 forskellige sprog’ om dansk uddannelse og hverdag. Han skrev bogen efter sit første besøg på Fyn i 2018, og efter hans seneste besøget i maj 2023, har han tilføjet nye kapitler. Her var han sammen med en række andre kinesiske anerkendte undervisere og skoleledere på besøg på danske skoler og uddannelsesinstitutioner.

Læs mere
Lao Niu

Tre ugers forrygende studietur for 33 børn og deres lærere

”This is freedom” Sådan lød det fra en af pigerne fra Rirising School, da hun sammen med sine kammerater gik rundt i København en lørdag aften i maj. Vi var havnet midt i Pride 2023 på paradens sidste store dag med koncert på rådhuspladsen. Københavns gader var fyldt op med feststemte mennesker i alverdens udklædninger, og de unge teenagere fra Beijing gav udtryk for, at her er der højt til loftet.

Læs mere
Lao Niu

Dansk-kinesisk uddannelsesforum afholdes for første gang i Danmark

MAj 2023 Maj måned bliver travl på Nordfyns Højskole, når højskolen d. 9. maj danner ramme om China Denmark Education Forum (CDEF) og samtidig har besøg af en række uddannelseseksperter og en skoleklasse fra Beijing.

Læs mere
Lao Niu

Tjek websitet: PlaywithHCA.org

April 2023 Projekt ”Eventyrlige legefællesskaber" er klar med legeworkshop på UCL d. 26. maj og har tillige fået eget website.

Læs mere
Lao Niu

William Yip er tilbage med sine teaterbørn

April 2023 3 år med corona, 3 år med nedlukning. Nu er William tilbage, og til august kommer han og en masse børn til Odense og Fyn for at opføre deres fortolkninger af H.C. Andersens eventyr på eventyrslottet i Eventyrhaven.

Læs mere
Lao Niu

Inspire-Share-Learn (ISL) – et initiativ for danske og kinesiske skoleelever.

Marts 2023 Danske og kinesiske skoleelever mødes online i små grupper og kommunikerer om emner, der interesserer dem på tværs af kultur- og sprogforskelle.

Læs mere
Lao Niu

HCA-legeworkshops til kinesiske pædagoger

Marts 2023 52 kinesiske pædagoger og børnehaveledere sad klar ved skærmen, da vi bød velkommen til andet forløb af eventyrlige legeworkshops i marts. I projekt ”Eventyrlige Legefællesskaber med inspiration fra H.C. Andersen” gennemførte vi sidste år legeworkshops for pædagoger i danske dagtilbud. Nu er tiden kommet til kinesiske pædagoger, der dels skal høre oplæg og om vores erfaringer, dels komme med feedback og fortælle os om deres arbejde med H.C. Andersens eventyr.

Læs mere
Lao Niu

Rekordstort seertal til dansk-kinesisk trivselsforum

Mere end to millioner kinesiske seere så med, da danske og kinesiske undervisere, trivselseksperter, forældre og elever diskuterede trivsel og retten til at være uperfekt.

Læs mere
Lao Niu

Tredje udgave af CHINA DENMARK EDUCATION FORUM

November 2022 Den 18. november arrangerer vi igen dansk-kinesisk uddannelses onlineforum, og som det er tilfældet hvert år er emnet trivsel – denne gang med særlig fokus på retten til ikke at være perfekt.

Læs mere
Lao Niu

Dialog mellem Viktor Axelsen & Li Zhenxi

Sidste års åbningssamtale ved China Denmark Education Forum foregik mellem Viktor Axelsen og forfatter og tidligere skoleleder Li Zhenxi. Her talte de både om badminton, skolegang og om at lære kinesisk.

Læs mere
Lao Niu

At være barn i Kina: Opvækst, socialisering, læring og dannelse

Hvad er en god barndom? Hvordan gør man sit barn parat til at fungere i fremtidens verden? Hvad kan praktikere i Kina og Danmark lære af hinanden om børneopdragelse, dannelse og læring? Det er nogle af de spørgsmål, der bliver belyst, når Dansk-Kinesisk Forening d. 14.9 inviterer professor emeritus Stig Thøgersen fra Aarhus Universitet og Lisa Johansen fra LearnForLife.dk til seminar.

Læs mere
Lao Niu

H. C. Andersen og eventyrlige legefællesskaber

"Leg med H. C. Andersen - inspiration til eventyrlige legefællesskaber i dagtilbud" er titlen på manuskript, der ligger klart til udgivelse.

Læs mere
Lao Niu

Ungdomskulturmøde mellem Korup Skole og QingYing School i Kina

I et halvt år - fra januar til sommerferien - har elever fra to 6. klasser på Korup Skole og Qingying School i Changzhou, ca. 160 km fra Shanghai kommunikeret via zoom.

Læs mere
Lao Niu

Learn For Life - nu i KINABLADET

Tusind tak til Jørgen Delman, professor emeritus, KU. Han har nemlig givet os mulighed for at komme til orde i et interview i det seneste nummer af KINABLADET.

Læs mere
Lao Niu

Børn og pædagoger byder ind med masser af eventyrlighed

Børn og pædagoger har de seneste måneder leget sig ind i H.C. Andersens eventyrlige univers. Lørdag d. 12. marts mødes alle deltagere til tredje og sidste eventyrlige legeworkshop.

Læs mere
Lao Niu

Ny kinesisk børnebog med danske og kinesiske børnetegnere

”Flying days” er den engelske titel på en kinesisk børnebog, som er illustreret af danske og kinesiske børn. En kasse med bøger er netop ankommet til Fyn, og på torsdag d. 24. februar kl. 10 får børnetegnerne i Børnehuset Skoven hvert et signeret eksemplar som tak for hjælpen.

Læs mere
Lao Niu

Nissehotellet og julehilsner fra Kina

Premiere på julefilmen ”Familien Jul og Nissehotellet” er netop overstået. I kølvandet følger hilsner fra kinesere – flere har nemlig medvirket som statister, da filmen i januar 2020 blev optaget.

Læs mere
Lao Niu

God og uformel atmosfære på LIFE Education Innovation Forum

Lørdag d. 23. oktober kl. 12.30 (dansk tid) bød professor Yang Dongping, formand for 21st Century Education Research Institute velkommen til de danske deltagere. Han havde selv valgt at være vært for Danmark-deltagelsen, mens de øvrige lande USA; Canada, Tyskland og Finland blev faciliteret af samarbejdspartneren TeachFuture.

Læs mere
Lao Niu

Dansk friskoletradition inspirerer reformvenlige kinesere

Danmark har en unik friskoletradition med efterskoler, højskoler, friskoler, privatskoler, lilleskoler og andre selvejende institutioner. Det har den kinesiske professor Yang Dongping også fået øjnene op for, og lørdag d. 23. oktober kl. 12.30 (dansk tid) er han som formand for det anerkendte 21st Century Eduction Research Institute vært for et stort on-line uddannelsesforum, hvor Danmark er inviteret med.

Læs mere
Lao Niu

1.319.216 kinesere lyttede og så med

Dansk-kinesisk initiativ taler direkte til kinesernes hjerte. Emnet er børn og unges trivsel, mediet et online forum, koden er tryghed og tillid, og to af deltagerne hedder Axelsen til efternavn. 14 danske og kinesiske undervisere, forældre og elever var fuldt optaget af trivsel og lyst til læring, da 2. udgave af ”China Denmark Education Forum” løb over skærme i Kina den 23. september.

Læs mere
Lao Niu

Dansk-kinesisk forum sætter fokus på børn og unges trivsel

Hvad skal der til for at trives i børnehave, skole og på ungdomsuddannelser? Vi spørger danske og kinesiske undervisere, eksperter, unge og forældre i et seks timers onlineforum d. 23. september.

Læs mere
Lao Niu

Med hjertet som kompas

”Sænk skuldrene, tag en dyb indånding og lyt til hinanden”. Højskolelærer Mette Højland har 20 års erfaring i at introducere kursusforløb, men det er første gang, det sker via skærm til deltagere i Kina. Hvordan skaber Mette nærvær, dialog og fællesskab, for umiddelbart harmonerer højskoleliv ikke med onlineundervisning,

Læs mere
Lao Niu

Danske børnetegninger til kinesisk bog

I disse dage er 40 børnetegninger inspireret af H.C. Andersen, eventyr og julemotiver på vej til Beijing. De skal sammen med kinesiske tegninger indgå i en bog, som manuskriptforfatter Meng Xianming er ved at lægge sidste hånd på.

Læs mere
Lao Niu

Mange tak til H.C. Andersen Fonden

En god nyhed tikkede ind på mailen med besked om, at vores projekt ”Eventyrlige Legefællesskaber med inspiration fra H.C. Andersen til alverdens børnehaver” har fået tilsagn fra H.C. Andersen Fonden om støtte.

Læs mere
Lao Niu

Uddannelsesinstitut fejrer Børnenes dag

Den 1. juni – Børnenes dag i Kina – er en vigtig dag for uddannelsesinstituttet 21st Century Education Research Institute, som har fokus rettet mod uddannelse og børns opvækst og udvikling.

Læs mere
Lao Niu

Når inspiration fører til handling

Børnehaveleder Lu Fang blev så inspireret af besøg i danske børnehaver, at hun erstattede al udendørs beton og plastikunderlag med jord, grus, planter og vand.

Læs mere
Lao Niu

Kloge børn har jord i hovedet

Legen skal sættes fri, og børn skal prøve kræfter med naturen, mener Mads Brodersen.

Læs mere
Lao Niu

Nature Education er hot i Kina

Dansk tilgang til børn og natur på programmet på stor konference for kinesiske pædagoger, børnehaveledere og investorer i Shenzhen.

Læs mere
Lao Niu

Mere end en million kinesere fulgte onlineforum

Hvordan har Covid-19 har påvirket uddannelsespraksis, hvilke erfaringer er høstet i henholdsvis Danmark og Kina, og hvad betyder det fremover? Onlineundervisning og fremtidens uddannelser var i fokus, da ”China Denmark Education Forum” blev gennemført for første gang.

Læs mere
Lao Niu

Program for onlineseminar d. 22. september

Tre timers indlæg fra seks danske og seks kinesiske uddannelsesfolk sætter fokus på onlineundervisning og uddannelser i fremtiden.

Læs mere
Lao Niu

ReThink Education in the Post-Epidemic Era

Seks kinesiske og seks danske uddannelseseksperter giver deres bud på, hvad der vigtigt, når man taler uddannelser i fremtiden. Det sker på et tre-timers online-seminar.

Læs mere
Lao Niu

Status på den kinesiske børnefilm: Yué Yué kommer til Danmark

Vi har interviewet den kinesiske producer om filmen Yué Yué kommer til Danmark, som har den seksårige kinesiske pige, Yué Yué og danske Amy i hovedrollerne.

Læs mere
Lao Niu

Ny bog - H. C. Andersens TRICK - er på gaden

Hvor henter H.C. Andersen sin energi? Hvad er det kreative træ, og hvorfor er Andersens prinsesser så stærke? Svarene giver de to forfattere, Benedicte Riis og William Yip fra Hong Kong.

Læs mere
Lao Niu

Kan kineserne ikke komme til os, må vi komme til dem

Premiere på virtuel undervisning Kina-Nordfyn d. 8. maj

Læs mere
Lao Niu

Eventyret ”Flaskehalsen” åbner for en strøm af kinesisk kreativitet. De tre bedste idéer udløser en rejse til Danmark.

Den 2. april, på H.C. Andersens fødselsdag, er der deadline for at indsende HCA-inspirerede tegninger og videoer til William Theatre i Beijing og Shanghai.

Læs mere
Lao Niu

Li Zhenxis bøger om dansk pædagogik og skolegang klar til uddeling

Forfatter og tidligere skoleinspektør Li Zhenxis bøger er ankommet til Fyn med personlig hilsen til alle dem, han har interviewet under sine to ophold i Danmark.

Læs mere
Lao Niu

Børnene går i dansk børnehave, mens mor og far er på kursus

Fire kinesiske børn stortrives i Børnehuset Skoven, mens forældrene diskuterer moral, opdragelse og samfundsforhold på Nordfyns Højskole.

Læs mere
Lao Niu

Det kan vi bibringe kinesiske børnehaver

Vi har meget at tilbyde kinesiske børnehaver, mener Benedicte Riis, som har rejst tre måneder i Kina.

Læs mere
Lao Niu