Background image

Rekordstort seertal til dansk-kinesisk trivselsforum

Mere end to millioner kinesiske seere så med, da danske og kinesiske undervisere, trivselseksperter, forældre og elever diskuterede trivsel og retten til at være uperfekt.

Læs mere
Lao Niu

Tredje udgave af CHINA DENMARK EDUCATION FORUM

Den 18. november arrangerer vi igen dansk-kinesisk uddannelses onlineforum, og som det er tilfældet hvert år er emnet trivsel – denne gang med særlig fokus på retten til ikke at være perfekt.

Læs mere
Lao Niu

Dialog mellem Viktor Axelsen & Li Zhenxi

Sidste års åbningssamtale ved China Denmark Education Forum foregik mellem Viktor Axelsen og forfatter og tidligere skoleleder Li Zhenxi. Her talte de både om badminton, skolegang og om at lære kinesisk.

Læs mere
Lao Niu

At være barn i Kina: Opvækst, socialisering, læring og dannelse

Hvad er en god barndom? Hvordan gør man sit barn parat til at fungere i fremtidens verden? Hvad kan praktikere i Kina og Danmark lære af hinanden om børneopdragelse, dannelse og læring? Det er nogle af de spørgsmål, der bliver belyst, når Dansk-Kinesisk Forening d. 14.9 inviterer professor emeritus Stig Thøgersen fra Aarhus Universitet og Lisa Johansen fra LearnForLife.dk til seminar.

Læs mere
Lao Niu

H. C. Andersen og eventyrlige legefællesskaber

"Leg med H. C. Andersen - inspiration til eventyrlige legefællesskaber i dagtilbud" er titlen på manuskript, der ligger klart til udgivelse.

Læs mere
Lao Niu

Ungdomskulturmøde mellem Korup Skole og QingYing School i Kina

I et halvt år - fra januar til sommerferien - har elever fra to 6. klasser på Korup Skole og Qingying School i Changzhou, ca. 160 km fra Shanghai kommunikeret via zoom.

Læs mere
Lao Niu

Learn For Life - nu i KINABLADET

Tusind tak til Jørgen Delman, professor emeritus, KU. Han har nemlig givet os mulighed for at komme til orde i et interview i det seneste nummer af KINABLADET.

Læs mere
Lao Niu

Børn og pædagoger byder ind med masser af eventyrlighed

Børn og pædagoger har de seneste måneder leget sig ind i H.C. Andersens eventyrlige univers. Lørdag d. 12. marts mødes alle deltagere til tredje og sidste eventyrlige legeworkshop.

Læs mere
Lao Niu

Ny kinesisk børnebog med danske og kinesiske børnetegnere

”Flying days” er den engelske titel på en kinesisk børnebog, som er illustreret af danske og kinesiske børn. En kasse med bøger er netop ankommet til Fyn, og på torsdag d. 24. februar kl. 10 får børnetegnerne i Børnehuset Skoven hvert et signeret eksemplar som tak for hjælpen.

Læs mere
Lao Niu

Nissehotellet og julehilsner fra Kina

Premiere på julefilmen ”Familien Jul og Nissehotellet” er netop overstået. I kølvandet følger hilsner fra kinesere – flere har nemlig medvirket som statister, da filmen i januar 2020 blev optaget.

Læs mere
Lao Niu

God og uformel atmosfære på LIFE Education Innovation Forum

Lørdag d. 23. oktober kl. 12.30 (dansk tid) bød professor Yang Dongping, formand for 21st Century Education Research Institute velkommen til de danske deltagere. Han havde selv valgt at være vært for Danmark-deltagelsen, mens de øvrige lande USA; Canada, Tyskland og Finland blev faciliteret af samarbejdspartneren TeachFuture.

Læs mere
Lao Niu

Dansk friskoletradition inspirerer reformvenlige kinesere

Danmark har en unik friskoletradition med efterskoler, højskoler, friskoler, privatskoler, lilleskoler og andre selvejende institutioner. Det har den kinesiske professor Yang Dongping også fået øjnene op for, og lørdag d. 23. oktober kl. 12.30 (dansk tid) er han som formand for det anerkendte 21st Century Eduction Research Institute vært for et stort on-line uddannelsesforum, hvor Danmark er inviteret med.

Læs mere
Lao Niu

1.319.216 kinesere lyttede og så med

Dansk-kinesisk initiativ taler direkte til kinesernes hjerte. Emnet er børn og unges trivsel, mediet et online forum, koden er tryghed og tillid, og to af deltagerne hedder Axelsen til efternavn. 14 danske og kinesiske undervisere, forældre og elever var fuldt optaget af trivsel og lyst til læring, da 2. udgave af ”China Denmark Education Forum” løb over skærme i Kina den 23. september.

Læs mere
Lao Niu

Dansk-kinesisk forum sætter fokus på børn og unges trivsel

Hvad skal der til for at trives i børnehave, skole og på ungdomsuddannelser? Vi spørger danske og kinesiske undervisere, eksperter, unge og forældre i et seks timers onlineforum d. 23. september.

Læs mere
Lao Niu

Med hjertet som kompas

”Sænk skuldrene, tag en dyb indånding og lyt til hinanden”. Højskolelærer Mette Højland har 20 års erfaring i at introducere kursusforløb, men det er første gang, det sker via skærm til deltagere i Kina. Hvordan skaber Mette nærvær, dialog og fællesskab, for umiddelbart harmonerer højskoleliv ikke med onlineundervisning,

Læs mere
Lao Niu

Danske børnetegninger til kinesisk bog

I disse dage er 40 børnetegninger inspireret af H.C. Andersen, eventyr og julemotiver på vej til Beijing. De skal sammen med kinesiske tegninger indgå i en bog, som manuskriptforfatter Meng Xianming er ved at lægge sidste hånd på.

Læs mere
Lao Niu

Mange tak til H.C. Andersen Fonden

En god nyhed tikkede ind på mailen med besked om, at vores projekt ”Eventyrlige Legefællesskaber med inspiration fra H.C. Andersen til alverdens børnehaver” har fået tilsagn fra H.C. Andersen Fonden om støtte.

Læs mere
Lao Niu

Uddannelsesinstitut fejrer Børnenes dag

Den 1. juni – Børnenes dag i Kina – er en vigtig dag for uddannelsesinstituttet 21st Century Education Research Institute, som har fokus rettet mod uddannelse og børns opvækst og udvikling.

Læs mere
Lao Niu

Når inspiration fører til handling

Børnehaveleder Lu Fang blev så inspireret af besøg i danske børnehaver, at hun erstattede al udendørs beton og plastikunderlag med jord, grus, planter og vand.

Læs mere
Lao Niu

Kloge børn har jord i hovedet

Legen skal sættes fri, og børn skal prøve kræfter med naturen, mener Mads Brodersen.

Læs mere
Lao Niu

Nature Education er hot i Kina

Dansk tilgang til børn og natur på programmet på stor konference for kinesiske pædagoger, børnehaveledere og investorer i Shenzhen.

Læs mere
Lao Niu

Mere end en million kinesere fulgte onlineforum

Hvordan har Covid-19 har påvirket uddannelsespraksis, hvilke erfaringer er høstet i henholdsvis Danmark og Kina, og hvad betyder det fremover? Onlineundervisning og fremtidens uddannelser var i fokus, da ”China Denmark Education Forum” blev gennemført for første gang.

Læs mere
Lao Niu

Program for onlineseminar d. 22. september

Tre timers indlæg fra seks danske og seks kinesiske uddannelsesfolk sætter fokus på onlineundervisning og uddannelser i fremtiden.

Læs mere
Lao Niu

ReThink Education in the Post-Epidemic Era

Seks kinesiske og seks danske uddannelseseksperter giver deres bud på, hvad der vigtigt, når man taler uddannelser i fremtiden. Det sker på et tre-timers online-seminar.

Læs mere
Lao Niu

Status på den kinesiske børnefilm: Yué Yué kommer til Danmark

Vi har interviewet den kinesiske producer om filmen Yué Yué kommer til Danmark, som har den seksårige kinesiske pige, Yué Yué og danske Amy i hovedrollerne.

Læs mere
Lao Niu

Ny bog - H. C. Andersens TRICK - er på gaden

Hvor henter H.C. Andersen sin energi? Hvad er det kreative træ, og hvorfor er Andersens prinsesser så stærke? Svarene giver de to forfattere, Benedicte Riis og William Yip fra Hong Kong.

Læs mere
Lao Niu

Kan kineserne ikke komme til os, må vi komme til dem

Premiere på virtuel undervisning Kina-Nordfyn d. 8. maj

Læs mere
Lao Niu

Eventyret ”Flaskehalsen” åbner for en strøm af kinesisk kreativitet. De tre bedste idéer udløser en rejse til Danmark.

Den 2. april, på H.C. Andersens fødselsdag, er der deadline for at indsende HCA-inspirerede tegninger og videoer til William Theatre i Beijing og Shanghai.

Læs mere
Lao Niu

Li Zhenxis bøger om dansk pædagogik og skolegang klar til uddeling

Forfatter og tidligere skoleinspektør Li Zhenxis bøger er ankommet til Fyn med personlig hilsen til alle dem, han har interviewet under sine to ophold i Danmark.

Læs mere
Lao Niu

Børnene går i dansk børnehave, mens mor og far er på kursus

Fire kinesiske børn stortrives i Børnehuset Skoven, mens forældrene diskuterer moral, opdragelse og samfundsforhold på Nordfyns Højskole.

Læs mere
Lao Niu

Det kan vi bibringe kinesiske børnehaver

Vi har meget at tilbyde kinesiske børnehaver, mener Benedicte Riis, som har rejst tre måneder i Kina.

Læs mere
Lao Niu